Muffin Roselle
Bahan-bahan:
400gm tepung kek
350gm mentega
260gm gula kastor
3 biji telur
10gm serbuk penaik
6gm serbuk bikarbonat
5gm garam
300ml susu UHT
200gm minyak jagung
250gm jem roselle agromas
Cara menyediakan:
Pukul mentega dengan gula sehingga kembang. Masukkan telur satu persatu
Diikuti dengan tepung gandum, serbuk penaik dan serbuk soda bikarbonat. Gaul sebati
Kemudian masukkan minyak jagung dan susu UHT, adun sehingga sebati
Letakkan adunan di dalam mangkuk mufin
Ambil satu sudut kecil jam roselle dan letakkan di tengah-tengah adunan mufin.
Kemudian bakar pada suhu 180c selama 25 minit.
Bahan-bahan:
400gm tepung kek
350gm mentega
260gm gula kastor
3 biji telur
10gm serbuk penaik
6gm serbuk bikarbonat
5gm garam
300ml susu UHT
200gm minyak jagung
250gm jem roselle agromas
Cara menyediakan:
Pukul mentega dengan gula sehingga kembang. Masukkan telur satu persatu
Diikuti dengan tepung gandum, serbuk penaik dan serbuk soda bikarbonat. Gaul sebati
Kemudian masukkan minyak jagung dan susu UHT, adun sehingga sebati
Letakkan adunan di dalam mangkuk mufin
Ambil satu sudut kecil jam roselle dan letakkan di tengah-tengah adunan mufin.
Kemudian bakar pada suhu 180c selama 25 minit.
0 comments:
Post a Comment